Even voorstellen


 

Mijn naam is Lieke en ik woon in Mijdrecht.

Ik heb een grote liefde voor de natuur en ben daar ook veel te vinden. Ik ben gek op planten en dieren en voel mij daar ook sterk mee verbonden. De natuur zit vol met energie waar je op kan resoneren. Dit heb ik altijd al in mij gehad, maar ben er pas een aantal jaar geleden bewust van geworden. 

In 2014 is mijn reis van start gegaan bij de Resonance in Amsterdam. Ik begon aan een cursus intuïtieve ontwikkeling. Ik wilde leren hoe ik mijn intuïtie kon herkennen en bewust kon gaan gebruiken. Deze cursus waar ik eigenlijk impulsief aan begon, zonder enig idee te hebben wat mij te wachten stond, is het begin geweest van een reis. Een reis van bewustwording. Bewust worden van mijn omgeving, bewust worden van mezelf. Wat gebeurd er met mij en in mij? Wat voor invloed heeft de buitenwereld op mij en hoe reageer ik daar op?

Na de cursus intuïtieve ontwikkeling wilde ik de readingopleiding gaan volgen, maar mijn docente vond dat ik daar nog niet klaar voor was. Om deze rede ben ik eerst het groeijaar gaan volgen. Ik heb leefpatronen blootgelegd en ik heb allerlei onderdelen van mezelf onderzocht. Het groeijaar was een jaar van mezelf ontleden en onderzoeken. Ik heb mezelf weer ontmoet.

Na het groeijaar ben ik gestart met de 2-jarige reading opleiding. In deze opleiding ben ik verder gegaan met alle informatie die ik heb gekregen in het groeijaar. Waarbij in het groeijaar het nog ging over mezelf ontmoeten ging ik er in de readingopleiding mee aan het werk. Doordat ik steeds meer bewust begon te worden van alles in mezelf en om me heen werden confrontaties met mezelf onvermijdelijk. Dit heeft veel pijnlijke momenten gebracht en zelfs de bodem van de put. Nu, achteraf gezien was dit allemaal nodig. Het heeft er voor gezorgd dat ik licht in mezelf heb gevonden. Dit proces heeft een kwaliteit van mij naar het oppervlak gebracht, namelijk verbinding maken. Niet alleen met mezelf maar met alles wat is.

Na de readingopleiding ben ik begonnen met een healingtraining. Dit heeft geholpen om sterker met mijn lichaam en het aardse te verbinden. Hierdoor is ook mijn sensitiviteit verhoogd.

Met inmiddels veel ervaringen op zak vond ik het tijd worden om die te delen met iedereen die daar behoefte aan heeft. Ik weet nu hoe het is om je eigen licht te zien en te voelen. Die ervaring wil ik andere mensen ook geven. Dit is de aanleiding geweest voor de coachingopleiding. In de coachingopleiding heb ik geleerd hoe ik iemand terug kan brengen naar zichzelf en zo kan laten ervaren wat er in hem of haar gebeurd. Zo gaan ogen open en kan iemand eindelijk zien wat er altijd al was.

 

Met veel liefde,

Lieke Raps